De herfst is nog volop aanwezig en naast de prachtige herfstwandelingen, zijn de meeste dieren niet meer bij de verwarming weg te slaan. We geven u graag enkele tips om de herfst goed door te komen.

Wandelen met een lichtje om

De ochtend- en avondwandelingen met uw hond zullen nu veelal in het donker plaatsvinden. Hang om de halsband van uw hond een lichtje. Zo is hij/zij voor anderen goed zichtbaar.

Feest decoratie

De herfst is een seizoen vol met feestdagen waarbij het huis heerlijk versierd kan worden. Al deze tierlantijntjes kunnen er echter voor zorgen dat uw huisdier dit aanziet als leuke speeltjes! Zorg er dus voor dat de versieringen buiten bereik worden opgehangen/neergelegd, want uw huisdier kan er in stikken en het kan giftig zijn.

Lekkernijen van de feestdagen

Vooral chocolade is een grote boosdoener. Chocolade is namelijk giftig voor honden en katten. Naast chocolade zijn ook andere etenswaren niet bestemd voor uw dier. U houdt het dan ook best altijd bij voedsel dat specifiek voor uw dier bestemd is. Bent u niet zeker wat uw dier wel of niet mag eten? Maak een voermoment extra leuk met bijvoorbeeld een voerbal of voerpuzzel! Contacteer ons gerust voor meer informatie en wij helpen u hier graag bij.

Check de gegevens van de microchip

Het klinkt misschien wat vreemd, maar hoewel de meeste honden en katten wel gechipt zijn, staan ze heel vaak niet geregistreerd of zijn de gegevens niet meer up-to-date. Mooi moment om dat nu te doen, want dit is heel erg belangrijk. Als de gegevens nl. niet kloppen, heeft de chip weinig of geen zin. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Hou uw hond warm na het zwemmen

Springt uw hond nog steeds in elke sloot en maakt het hem/haar niet uit hoe koud het is? Zorg er na de wandeling dan voor dat hij/zij lekker kan opdrogen en warm blijft.

Maak veilige, warme plekjes voor uw kat

Katten zijn gek op warmte en met deze kou zullen ze graag op de warmste plekjes willen liggen. Let er op dat die plekken ook veilig zijn. Hang bijvoorbeeld een hangmat op aan de radiator of leg een een schapenvelletje waar uw kat op mag rusten.

Anti-vries is dodelijk

Het inslikken van anti-vries is dodelijk. Wellicht vraagt u zich af hoe dit in uw huisdier terecht kan komen? Anti-vries schijnt namelijk een zoetige smaak te hebben, wat uitnodigt om eraan te gaan likken. Let er dus op dat het reservoir van de auto niet lekt en berg flessen anti-vries veilig op.

Ratten en muizen

Nu het kouder wordt zoeken ook ratten en muizen hun heil op warmere plekken. Daar zijn ze niet altijd welkom en mensen zullen gif inzetten om van ze af te komen. Maar ook voor huisdieren is dit een erg giftig goedje en zelfs dodelijk. Heeft u zelf last van ongedierte? Wees dan zeer voorzichtig met het gebruik van gif. Neem liever geen risico en kies voor andere manieren.

Paddestoelen

Hoewel katten en honden paddenstoelen erg fijn vinden en niet alle paddenstoelen giftig zijn, let u toch beter op wat uw dier eet tijdens een herfstwandeling. Vooral met jonge dieren die veel willen ontdekken zijn wel eens geneigd om een paddenstoel op te eten waardoor een paddenstoelenvergiftiging kan optreden. Indien u symptomen zoals braken, buikloop, maagklachten constateert bij uw dier na een wandeling, neemt u best zo snel mogelijk contact met ons op.

Teken en vlooien

Hoewel het weliswaar kouder wordt, zitten er ook nog steeds milde en soms zelfs warme dagen tussen. Dat betekent dat vlooien en teken nog steeds actief zijn. Maar denk er ook aan dat vlooien de winter zeer goed in uw huis kunnen overleven, lekker warm door de verwarming. Blijf uw huisdier dus regelmatig controleren en behandelen. Contacteer ons voor meer advies.

Reserveer op tijd een plekje bij uw dieroppas

Oppassers en pensions hebben het erg druk tijdens de feestdagen en zijn vaak snel volgeboekt. Wees dus op tijd met het plannen van uw vakantie en regel als eerste de opvang voor je huisdieren!

 

Bron: Theanimalnanny